1) Mõtle välja idee, millist kleiti sa tahaksid enne kui pruutkleidisalongi sisse astud.

Enne poodi minekut sirvi kleite ajakirjades ja Pinterestis. Tule salongi ajakirja väljalõigetega, stiilinumbrite ja disainerite nimedega. Otsuse tegemine on nii palju lihtsam kui sa tead juba varem mida tahad.

 


2) Alusta varakult – kuid mitte liiga vara.

Enamus eksperte soovitab umbes 8 kuud enne suurt päeva ringi vaadata, et oleks piisavalt aega võimalikeks muudatusteks. Samas, kui sa ostad kleidi liiga vara on võimalus hakata oma valikus kahtlema. Planeeri oma kleidiostu hoolikalt.



3) Ole oma eelarves kindel.

Ütle oma eelarve kõva häälega välja – endale, oma sõpradele ja pruutkleidisalongi töötajatele, et oleks kindel mis su rahaline limiit on. Ära unusta lisamast oma eelarvesse muudatusi. Need võivad su lõpparvele lisada 20-100€.



4) Lepi salongis kokkusaamised tööpäevadeks ja ära unusta planeerida aega kleidiprooviks.

Kas sulle meeldib kaubanduskeskustes rahvamasside kaklemine nädalavahetustel? Ei... Sulle ei meeldiks kakelda ka pulmad kinnisideeks võtnud bridezillade massidega pruutkleidibutiikides. Sa saad palju rohkem individuaalset tähelepanu argipäevadel kui nädalavahetustel. Ja hei, sa väärid seda! :)




5) Kaasa oma usaldusväärne nõuandja.

See võib olla su ema, tulevane ämm, su parim sõbranna või su õde. Võta kaasa keegi kelle arvamust sa usaldad. Hoia nimekiri lühike ja lisaks tee kindlaks, kelle sõna on lõplik. (See oled sina).



6) Võta kaasa kontsad, õlapaelteta rinnahoidja ja vormiv pesu, kui sa plaanid seda pulmapäeval kanda.

Kontsad ja vormiv pesu muudavad su kehahoiakut ja kuidas kleit su seljas välja näeb. Usu.



7) Kui tuled kleidiproovi, tee endale soeng kuid ära tee meiki.

Kas sa tahad, et su pulmakonsultant vihkaks sind igavesti ja igavesti, sest sa määrisid huuleläikega mõne Vera Wangi kleidi? Ei usu.



8) Kogu oma inimesed kokku enne šoppama minekut.

Kutsu oma sõbrad, ema ja ämm kokku väikseks koosistumiseks või õhtusöögiks. Nad suhtlevad rohkem ja muutuvad sõbralikuks ning õpivad tundma üksteise maitseid. Sel viisil nad ei võitle domineerimise üle sinu kohtumistel.



9) Kliendi stiili valides pea meeles peo toimumiskohta.

Kas su pulm toimub siseruumises, talus, mere lähedal või kirikus? Mõtle neile asjadele kui valid oma kleidi materjali, pikkust ja stiili.



10) Pea meeles: pole olemas ideaalset kleitide arvu, mida proovida.

Ära ärritu. See võib olla su esimene kleit, või 50. Seda pole võimalik ette näha, millal see hetk juhtub.



11) Ole avatud ja proovi erinevaid stiile.

Sa ei või kunagi teada. Võib olla on merineitsi stiilis kleit just võtmeks sinu õnnele. Ilmselt mitte. Aga võib olla. Tee proovi, eks?



12) Kui sul on aega vähe – kasuta korsetti.

Kui sul pole võimalust muudatusteks, võid sa tahta korsetistiilis kleiti, kuna see võimaldab sul muuta kleit nii kitsaks või laiaks kui sa seda vajad, ükskõik kas sa võtad paar kilo juurde või maha.



13) Ära unusta juukseehet, loori, kingi ja muid väikseid detaile mis su kleiti täiustavad.

Su kleit on vaid osa tervest pildist. Lisaks on ehted, su loor, juustekaunistused, kingad ja veel asju mida arvesse võtta. Ostes kleidi mõtle ka teistele osadele. Eritellimusel loorid või juustekaunistused võtavad tihti sama palju aega kui kleite tehakse, seega arvesta ajaga kui neile asjadele mõtled.



14) Leides kleidi võid sa nutma hakata ja see on täiesti normaalne.

Pole olemas õiget või vale reaktsiooni. See ei tähenda, et see pole sulle õige kleit.

 

 

15) Pea meeles: see on vaid kleit.

Jah, see on sinu kleit, kuid pulmakleit on vaid osa pulmadest ja see ei tohiks varjutada päeva põhjust – eriline mees või naine kellega sa abiellud. Hoia oma kleidiostust tulenevat stressi kontrolli all, pidades meeles kogu selle asja eesmärki – tähistada oma armastust.